Udruga “Dodir nade” je prva udruga koja je organizirala skrb o starijim i nemoćnim osobama na Labinštini, kada je 2012. godine  pokrenula pilot projekt skrbi za starije osobe na volonterskoj osnovi. Udruga danas  posjeduje Licenciju za pružanje socijalne usluge pomoći u kući, zapošljava tri osobe i ima 10 volontera.
Projekt je zamišljen kao svojevrstan  oblik socijalnog poduzetništva i  vrlo je  brzo modificiran u  besplatno pružanje usluga pomoći u kući najpotrebitijima.  Također, proširena je ciljana skupina korisnika, uz osobe starije od 65 , usluga se pruža i osobama s invaliditetom zbog istih ili sličnih socio-zdravstvenih potreba.
Zahvaljujemo našim korisnicima i obitelji korisnika na povjerenju!
Zahvaljujemo članovima i članicama Udruge , volonterima i volonterkama, djelatnicima i stručnim suradnicima!
Zahvaljujemo svima koji su nas pratili, podržavali, sufinancirali  i onima koji to i dalje čine!
Hvala našim obiteljima na beskrajnom strpljenju i podršci!
Zahvaljujemo Istarskoj županiji, Gradu Labinu, Općinama: Raša, Sv.Nedelja i Pićan,  IDZ – Dom Zdravlja dr.Lino Peršić, Labin, CZSS Labin, GDCK Labin, UOI Labin.
I tri  posebne zahvale:
1.  Općini Kršan na partnerstvu i podršci svih ovih godina! Neizmjerno smo im zahvalni na razumijevanju i  susretljivosti !
2. Udruzi Visoki Jablani i predsjednici Mihaeli Jović Karešin koja nas prati od samog početka , koja nas je puno naučila i od koje još uvijek učimo! Hvala ti!
3. Esmi , Nilde, Mimi, Vale, Rosi&Rosi, Ivi , Loreni, i Antoniu – hvala Vam na dobroti!
Klaudia, Dragana i Helena