U sklopu projekta „ Mobilni tim za skrb o starijim i nemoćnim osobama DODIR NADE“  financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici – usluga prijevoza – 2019/2020  i partnera na projektu Općine Kršan ,  Udruga Dodir nade obavlja  prijevoz za sve osobe starije od 65 godina , onkološke pacijente i  OSI  ( pokretne i polupokretne) u svrhu zadovoljavanja njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta (npr. odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, groblje , posjet rodbini i sl.) koju ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji .

BESPLATNA USLUGA

Usluga je besplatna  za :

  1.  osobe starije od 65 godina s dohodovnim cenzusom u iznosu manjim od 2.500,00 kn ukoliko osoba živi sama. Ukoliko u domaćinstvu žive dvije osobe, tada dohodovni cenzus iznosi 5.000,00 kn itd.
  2. onkološke pacijente
  3. osobe s invaliditetom mlađe od 65 godina s  dohodovnim cenzusom u iznosu manjim od 2.500,00 kn ukoliko osoba živi sama. Ukoliko u domaćinstvu žive dvije osobe, tada dohodovni cenzus iznosi 5.000,00 kn itd.

OBAVEZNA DOKUMENTACIJA

Obavezna dokumentacija za ostvarivanje prava prijevoza je:

 Potvrda Porezne uprave o primanjima svih članova kućanstva u zadnja 3 mjeseca za osobe koje nisu onkološki pacijenti.

Onkološki pacijenti podastiru samo nalaz iz kojeg je razvidna njihova dijagnoza.

Osobe s invaliditetom mlađe od 65 godina predaju potvrdu Porezne uprave i  rješenje o invalidnosti.

Svi oni koji prelaze napred navedeni iznos, plaćaju 25,00 kn po prijevozu neovisno o kilometraži.

Prijevoz se odvija lokalno po Labinštini. Prijevoz za Rijeku i Pulu je moguće obaviti samo ukoliko je osoba samac i /ili nema pravo na sanitetski prijevoz , odnosno  kada  im tu uslugu ne mogu osigurati  članovi obitelji.

Troškove tunelarine, cestarine i parkinga snose korisnici!

Na raspolaganju je jedna vozačica i jedno auto pa ste zamoljeni da isplanirate svoje obveze i rezervirate prijevoz na vrijeme jer je već dosta termina zauzeto.

Obavezno naglasiti ukoliko je potrebna pratnja druge osobe!

Rezervacija prijevoza obavlja se isključivo na broj: 095 524 2871.