Nakon kratkog odmora započinjemo sa novim ciklusom besplatnih radionica u Raši u Klubu umirovljenika.

Radionice pod nazivom “Postojim –  dakle jesam” voditi će naš stručni  suradnik Antonio Mrzlić koji se već niz godina bavi sa terapijskim radom vodeći iskustvene grupe za rast i razvoj, rad na snovima kao egzistencijalnim porukama duše, rad na tijelu, unutarnjem djetetu i  individualnim savjetovanjem. Nakon završeng humanističkog studija upisuje studij psihoterapije i opernoga pjevanja. Uči razne tjelesne tehnike poput Tecniche di consapevolezza ed espressione corporea (tjelesna svjesnost), Feldenkrais, Siatsu, tradicionalna kineska medicina, te  spajajući mnoga znanja postaje holistički terapeut koji na osobu gleda kao spoj tijela, uma i duha vjerujući da svaki čovjek u sebi ima kapacitet da živi puninu svoje uzvišenosti, poštujući autentičnost i povijest svake osobe koja ima snagu da transformira svoj život, a samim time i cjelokupno društvo.
Raspored održavanja
1. Pozdrav staroj, ususret novoj!  – 15.01.2018.
 Sve u prirodi odvija se u ciklusima, sve je neprestano u pokretu i promjeni. Završavanje jednoga ciklusa, jedne godine koja polako ostaje iza nas prilika je da zastanemo kako bi ugledali što je to što ostavljamo, a što nosimo dalje sa sobom, kakve su naše nade i snovi, što smo naučili, a što nam još ostaje kao lekcija, da postavimo ciljeve i planove, te radosno krenemo u novi ciklus od 365 dana.
2. Zdravlje na dlanu ruke – 23.01.2018.
Refleksna masaža dlanova je drevno umijeće koje se prakticira već tisućama godina kako bi čovjek održavao svoj organizam u balansu, te kako bi doprinio i sačuvao svoje zdravlje. To je prirodan način da dodatno ojačamo naš organizam i postignemo stanje opuštenosti i smirenosti djelujući preko refleksnih zona na živce, organe i žlijezde u našem tijelu.
3. Dišeš li ? – 29.01.2018.
Disanje je naš pratitelj od samoga rođenja. Proces disanja utječe na naš dišni, krvožilni, živčani,probavni, mišićni i duševni sustav, na san, pamćenje, razinu energije i usredotočenost. Temeljni dah kojega imamo prilikom prvih godina života najčešće zbog raznih okolnosti modificiramo i automatiziramo tako da s vremenom počnemo nepravilno disati. Ponovnim otkrivanjem disanja i postajući svjesni na koji način dišemo ima priliku da svoj organizam ponovno povratimo u ravnotežu, te da se lakše nosimo s okolnostima koje nam život donosi.
4. Mislim – dakle jedem!  – 06.02. 2018.
Jesmo li uistinu gladni kada krenemo otvarati vrata našega frižidera? Kakva jer povezanost hrane i emocija? Zašto imamo silnu potrebu da jedemo određenu hranu? Jedemo li u skladu s našim prirodnim potrebama ili gdje smo izbubili osjećaj za ravnotežu…
5. Do – In – 12. 02.2018.
Do-In je umijeće samomasaže i raznih vježbi čija je osnovna svrha usklađivanje tjelesne i mentalne razine, a sačinjeno je od vježbi istezanja, tehnika disanja, metode lupkanja, stimulacija određenih zona i meditacije. Ovu tehniku može naučiti svatko, a donosi rasterećivanje od svakodnevnog stresa, dobro raspoloženje, ublažava lakše kronične bolesti
poput glavobolja, bolova u vratu i leđima i sl.
6. Psst .. Ispričat ću ti tajnu – 20.02.2018.
Zanimljiva radionica rada na tajnama i onome što se inače ne usuđujemo pričati kroz opuštajući i zabavan način, istražujući naše granice i kako zapravo ponekad ono što mi smatramo neadekvatnim ili katastrofičnim može u očima nekoga drugoga biti gledano sa sasvim nekim drugim pogledom ili perspektivom.