Projekt financiran sredstvima Istarske županije „Zdravlje za sve za 21. stoljeće“ na kojem je uspostavljena suradnja Udruge osoba s invaliditetom iz Labina i Udruge invalida rada Istre iz Pule, podupire razvoj socijalnih usluga u zajednici invalidima rada kojima prijeti socijalna isključenost kao i njihovim obiteljima na području Istarske županije.

Cilj je integrirati na tržište rada osobe s invaliditetom budući da se radi o skupinama kojima prijeti trajna nezaposlenost I socijalna isključenost zbog invaliditeta,  radi unaprijeđenja procesa zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom. Projektom želimo pružiti sustavnu stručnu pomoć  savjetovanja, usmjeravanja i pomoći u prevladavanju poteškoća i osnaživanja korisnika za povratak na tržište rada.

U sklopu projekta organizirani su edukativni skupovi sa potencijalnim poslodavcima – Zadruga dva roga i tvrtkom  Adecco d.o.o., psihosocijalna podrška, te radionica za osnaživanje korisnika za tržište rada i socijalno poduzetništvo.

Iako su ovo tek počeci zajedničke suradnje,nadamo se da će se projekt nastaviti financirati kako bi se moglo nastaviti sustavno djelovanje različitim metodama rada na putu ka zaposlenju ili samozaposlenju osoba s invaliditetom u Istarskoj županiji.