Povodom obilježavanja Dana starijih osoba Udruga “Dodir nade” iz Kršana organizira buvljak ” Butigica od druge ruke” u Potpićnu na adresi Rudarska 8, od 02.10. do 04.10. u terminu od 10 do 17 sati.

Ovaj buvljak ima mnoge prednosti, uključujući kružnu ekonomiju i produljenje roka trajanja odjevnih predmeta. Inicijativa je usmjerena na promicanje održivosti i recikliranja, a cilj je potaknuti ljude da budu odgovorniji prema okolišu.

Kupnjom rabljene odjeće ne samo da se pomaže u smanjenju otpada, već se pomaže i starijim osobama slabijeg imovinskog stanja u osiguravanju kontinuirane besplatne usluge pomoći i njege u kući.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990.  da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba žele se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Udružite se s nama u ovom vrijednom cilju i uživajte u ugodnom druženju u Potpićnu…

Budite s nama u od ponedjeljka do srijede i budite dio promjene!